Err

Uw winkelwagentje 0 0,00 €
Snelle levering
Schepen dezelfde dag
+33 (0)1 41 38 26 62
Snelle levering veiling betalen klanten service

Hoe zijn onze manden?
Bekijk hoe de wilgentenen picknickmand gemaakt wordt: een eeuwenoude ambachtelijke traditie die wij hier met u delen.
Meer weten
Hoe te kiezen zijn picknick?
Welke mand voor welk uitje?
De keuze is groot, proberen om de verschillen tussen de picknickmanden te zien.
meer weten
Hoe kies je picknick deken?
Dacht u dat een plaid slechts diende om over een bank of bed te leggen? Vergis u niet! Wij hebben wollen plaids ontworpen, speciaal voor buiten
Meer weten
Alles over onze diensten
ij selecteren al onze producten met de grootste zorg. Wij maken deze inspanning om u volledige voldoening te kunnen verschaffen. Indien u toch ontevreden bent met één van onze producten, beschikt u over een herroepingstermijn van 14 dagen, zoals omschreven in onze algemene verkoopsvoorwaarden.
Meer weten
Vaatwerk van puur melamine
Met de collectie vaatwerk van puur melamine vernieuwt Jardins de la Comtesse de tafelkunst en brengt er een frisse, moderne toets in aan. Dit bijna onbreekbaar dikke vaatwerk dat uitzonderlijk zacht aanvoelt, heeft een subliem gehamerd uiterlijk, dat zeer opvallend is.
meer weten

Onze producten
Picknickmanden
Picknickrugzakken en tassen
Melamine servies
Bamboe servies
Picknickkleden
Plaids in kasjmier en wol
Sjaal kasjmier en wol
Onze diensten
Levering
Betaling
Tevreden of geld terug
Vragen / Antwoorden
 
Meer weten
Onze geschiedenis
Professioneel
Contact
 
neem contact op met Florence
De website gewijd aan picknickmanden en het buitenleven

Hoe zijn onze manden gemaakt ?

Bekijk hoe de wilgentenen picknickmand gemaakt wordt: een eeuwenoude ambachtelijke traditie die wij hier met u delen.

Ambachtelijk werk :

De wilgentenen manden van les Jardins de la Comtesse worden met de hand gevlochten. Van het vlechtwerk tot de voering met de verschillende toebehoren wordt elk onderdeel handmatig aangebracht, voor een stevige mand van optimale kwaliteit.

Stap voor stap:

Wilgentenen zijn de scheuten van wilgen die worden geteeld op een vochtige bodem in Zuidoost-Azië. Het is dus een natuurlijk en duurzaam, milieuvriendelijk product.

De twijgen worden gekweekt, dan geoogst, gedroogd en ter plaatse gesorteerd. Behendig worden de manden door ambachtslieden gevlochten volgens een eeuwenoude kunst die van generatie op generatie wordt overgedragen.

Nadat ze gevlochten zijn moeten de manden drogen in de zon, waarna ze geverfd of gepatineerd worden. Vervolgens worden ze verzameld, de bekleding wordt aangebracht en de verschillende onderdelen geassembleerd. 

Verschillende vormen van vlechtwerk:

De wilgentenen kunnen voor verschillende stijlen verticaal of horizontaal worden gevlochten, met fijne of minder fijne twijgen. De mand kan worden voorzien van één of twee deksels. Wij bieden de manden in meerdere vormen aan, zodat er voor elk wat wils is !